Szybki deser! Pełny antyoksydantów i witamin, wspierających naszą odporność! ⠀
Raw proteinowe TARTALETKI JAGODOWE
⠀
Składniki (na około 5 mini tart) ⠀
SPÓD ⠀
- 5 łyżek mąki kokosowej ⠀
- 30 g (1 miarka) białka roślinnego PREMIUM DZIKA JAGODA⠀
- 15 g miksu OWOCÓW AMAZONII
- 2 pełne łyżki kakao ⠀
- ciepły napój roślinny ⠀
- ksylitol lub inne słodzidło ⠀
⠀
NADZIENIE ⠀
- 7-8 pełnych łyżek jagód ⠀
- ksylitol lub inne słodzidło ⠀
- 15 g miksu OWOCÓW AMAZONII⠀
⠀
KREM ⠀
- ok 300 g jogurtu wegańskiego (sojowy lub kokosowy) ⠀
- 3 łyżeczki mąki kokosowej ⠀
⠀
Wykonanie ⠀
Suche składniki na spód wymieszać i dolewać po trochu tyle ciepłego napoju, aby masa była konsystencji plasteliny. Za pomocą ringo lub kółkiem wyciętym z małej butelki wylepić łyżeczką okrągłe spody, następnie silikonową foremką od muffinek wydusić w nich dołeczki i dopiero na końcu zdjąć ringo. Spody włożyć do zamrażarki na pół godziny. ⠀
⠀
W tym czasie podgrzać jagody, aby puściły sok, dodać słodzik i na końcu sproszkowane owoce, które wszystko ładnie zagęszczą. Jogurt wymieszać z mąką kokosową aby również się zagęścił, można dodać też do niego jakiś słodzik. Wyjąć spody z zamrażarki, nadziać masą jagodową i jogurtową. Ozdobić jagodami i zajadać takie schłodzone. ⠀
⠀
TARTALETKI JAGODOWE
2021-02-25
Pokaż więcej wpisów z
Luty 2021