Dziś to nam się upiekło... ⠀
Szarlotkowy tofurnik poleca się na ten tydzień! ⠀
⠀
Składniki: ⠀
150 g tofu ⠀
50 ml napoju sojowego ⠀
50 ml mleczka kokosowego ⠀
20 ml soku z cytryny ⠀
30 g erytrytolu ⠀
szczypta soli ⠀
10 g budyniu waniliowego ⠀
1 jabłko ⠀
20 g KREMU Z NERKOWCÓW⠀
⠀
PRZYGOTOWANIE: ⠀
Jabłko obieramy i kroimy.
Tofu, napój, mleczko, sok, erytrytol i sól blendniemy. ⠀
½ masy przekładamy do kokilki. Na to nakładamy owoc.
Zalewamy resztą masy. Na wierzchu rozprowadzamy krem, robimy widelcem „esy floresy”. ⠀
Posypujemy jeszcze szczyptą soli (!) ⠀
Pieczemy 30 minut w 190 C. ⠀
Jemy albo na ciepło, albo chłodzimy i jemy w wersji schłodzonej kilka godzin później. ⠀
⠀