Ultraczekoladowe babeczki proteinowe z nadzieniem nutellowym!
PRZEPIS
⠀
Nadzienie: ⠀
-80g gorzkiej czekolady ⠀
-2 łyżki kremu z orzechów laskowych ⠀
Czekoladę i krem rozpuścić w kąpieli wodnej, pozostawić do ostygnięcia i włożyć na chwilę do zamrażarki na czas przygotowywania ciasta. ⠀
Ciasto: ⠀
-1 szklanka mąki orkiszowej
-1/2 szklanki CZEKOLADOWEJ ODŻYWKI BIAŁKOWEJ PLANTFORCE PURE
-1/2 szklanki kakao ⠀
-1/3 szklanki erytrolu ⠀
-1/2 łyżeczki sody oczyszczonej ⠀
-2 łyżeczki proszku do pieczenia ⠀
-szczypta soli ⠀
-kilka kropel aromatu waniliowego ⠀
-120 g startej cukinii ⠀
-1 1/2 szklanki napoju roślinnego ⠀
-1/8 szklanki musu jabłkowego ⠀
-1/8 szklanki oleju rzepakowego ⠀
-kilka kostek CZEKOLADY połamanej na kawałki ⠀
W misce połączyć mokre składniki a następnie dodać wszystkie suche i dokładnie wymieszać. Masa powinna być dość gęsta. ⠀
⠀
Do foremek na babeczki wyłożyć po 1 łyżce ciasta, następnie nakładać po ok. 1 łyżeczce wcześniej przygotowanego i schłodzonego nadzienia - polecam ulepić z niego kulki o takie kulki wkładać do środka. Przykryć nadzienie kolejną porcją ciasta, posypać z wierzchu połamaną czekoladą i piec babeczki w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 22-25 minut. ⠀
⠀