WEGAŃSKIE BABECZKI BANANOWE ⠀
Mięciutkie, słodziutkie, wilgotne w środku, które okazały się smaczniejsze od tradycyjnych muffinek z jajkiem i mlekiem!⠀
⠀
Składniki (około 10-12 sztuk): ⠀
130 g banana ⠀
220 g mąki orkiszowej ⠀
30 g mąki kokosowej ⠀
30 g NEKATRU z kwiatu Palmiry ⠀
10 g Kurkuma SUPERBLEND⠀
300 ml napoju roślinnego ⠀
10 g oleju kokosowego ⠀
1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią ⠀
2 łyżeczki proszku do pieczenia ⠀
szczypta soli ⠀
⠀
Przygotowanie: banana przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie całość wymieszaj. Masę przełóż do foremek na muffinki, najpierw 1 łyżkę, kolejno na środek 1 łyżeczkę kremu karmelowego i ponownie 1 łyżkę masy. Wstaw do nagrzanego na 180°C piekarnika, w termoobiegu przez 20-25 minut, do suchego patyczka. ⠀
⠀