Z czego składa się pełnowartościowy posiłek? Stawiamy to pytanie, ponieważ dziś jako alternatywę dania obiadowego, mamy dla Was propozycję deserową, na wegańskie brownie z batatów!
Jest w nim chyba wszystko, czego potrzebujemy... a szczególnie nasza dusza. Ach, bataty - jako źródło wartościowych cukrów - migdały i gorzka czekolada, a więc tłuszcze niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. No dobrze już, dobrze... dość tej egzaltacji, one są po prostu pyszne!
Składniki
- 500 g ugotowanych batatów
- 100 g namoczonych suszonych daktyli (lub świeżych)
- 50 g zmielonych migdałów lub masła orzechowego
- 50 g czekoladowej odżywki białkowej Plantforce LIFE
- 50 g gorzkiego kakao
- 40 g mąki kokosowej
- posiekana gorzka czekolada (u mnie pół tabliczki 90%)
- ok. 300 g malin (użyłam mrożonych)
Wykonanie
Bataty blendujemy z daktylami. Dodajemy pozostałe składniki, oprócz czekolady. Mieszamy, dodajemy czekoladę i przekładamy do blaszki. Na wierzch utykamy maliny. Pieczemy 30 min. Studzimy i schładzamy w lodówce. Smacznego!
Przepis i zdjęcie: @idainhappyland
BIAŁKO WEGAŃSKIE PLANTFORCE LIFE:
http://bit.ly/BIALKO_ROSLINNE_PLANTFORCE_LIFE