Dziś pokazujemy Wam nowe, dyniowe oblicze!
W postaci wegańskich, proteinowych, bezglutenowych i bezcukrowych SNICERSIKÓW.
Oto przepis!
Proteinowo-dyniowy spód⠀
1/2 szklanki puree z dyni⠀
1/4 szklanki waniliowej odżywki białkowej SUNWARRIOR
1/4 szklanki kremu kokosowego
2 łyżki wrzątku⠀
2 łyżki oleju kokosowego⠀
1 łyżeczka cynamonu
Najpierw podgrzej krem i olej kokosowy w kąpieli wodnej, by je upłynnić. Następnie upewnij się, że reszta składników jest w temperaturze pokojowej - nie mogą być wyciągnięte prosto z lodówki, bo wtedy nasz krem z olejem staną się znowu zbite! Jeśli to już za nami, wreszcie można wymieszać wszystko razem. Potem należy wylepić blaszkę do ciasta lub inne naczynie masą, by utworzyć spód i odstawić do lodówki lub zamrażarki na kilka godzin.
Orzechowa warstwa*⠀
1/4 szklanki posiekanych orzechów
2 łyżki wiórek kokosowych
1 1/2 łyżki KREMU MIGDAŁOWEGO
1 łyżka płynnego oleju kokosowego
Wymieszaj krem migdałowy z olejem, następnie dodaj wiórki i orzechy, ponownie wymieszaj. Wylej masę na wcześniej zrobiony spód i wstaw z powrotem do lodówki/zamrażarki na kilka godzin. Następnie wyjmij całość, podziel na małe batoniki i serwuj mocząc je w roztopionej czekoladzie.
*Jeśli jesteś wielkim fanem orzechów, pomnóż ilość składników orzechowej warstwy x2 i ciesz się bogactwem jej smaku!