Darmowa dostawa od 300,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

WEGAŃSKIE DYNIOWE SNICKERSIKI

2021-12-14
WEGAŃSKIE DYNIOWE SNICKERSIKI

Dziś pokazujemy Wam nowe, dyniowe oblicze! 
W postaci wegańskich, proteinowych, bezglutenowych i bezcukrowych SNICERSIKÓW.

 

Oto przepis!

 

Proteinowo-dyniowy spód

1/2 szklanki puree z dyni

1/4 szklanki waniliowej odżywki białkowej SUNWARRIOR

1/4 szklanki kremu kokosowego

2 łyżki wrzątku

2 łyżki oleju kokosowego

1 łyżeczka cynamonu

 

Najpierw podgrzej krem i olej kokosowy w kąpieli wodnej, by je upłynnić. Następnie upewnij się, że reszta składników jest w temperaturze pokojowej - nie mogą być wyciągnięte prosto z lodówki, bo wtedy nasz krem z olejem staną się znowu zbite! Jeśli to już za nami, wreszcie można wymieszać wszystko razem. Potem należy wylepić blaszkę do ciasta lub inne naczynie masą, by utworzyć spód i odstawić do lodówki lub zamrażarki na kilka godzin.

 

Orzechowa warstwa*

1/4 szklanki posiekanych orzechów

2 łyżki wiórek kokosowych

1 1/2 łyżki KREMU MIGDAŁOWEGO

1 łyżka płynnego oleju kokosowego

 

Wymieszaj krem migdałowy z olejem, następnie dodaj wiórki i orzechy, ponownie wymieszaj. Wylej masę na wcześniej zrobiony spód i wstaw z powrotem do lodówki/zamrażarki na kilka godzin. Następnie wyjmij całość, podziel na małe batoniki i serwuj mocząc je w roztopionej czekoladzie. 

*Jeśli jesteś wielkim fanem orzechów, pomnóż ilość składników orzechowej warstwy x2 i ciesz się bogactwem jej smaku!

 

Pokaż więcej wpisów z Grudzień 2021
Zaufane Opinie IdoSell
4.94 / 5.00 1083 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-05-20
ok
2024-05-16
Sprawnie i szybko, polecam :)
Wdrożenie: Agencja Interaktywna DesignOrka

Odwiedź nasz Instagram

pixel