Pożywne i sycące, bogate w białko i idealne na dobry początek dnia! Placuszki a’la twarogowe z tofu prosto z rąk Pani dietetyk! Są szybkie w przygotowaniu i smakują świetnie z wieloma dodatkami. Na zdjęciu podane z CZEKOLADOWĄ RAWNELLĄ oraz klasycznym kremem orzechowym, posypane zmielonymi orzechami laskowymi. Super smakują też z jogurtem kokosowym i dżemem lub owocami. ⠀
Chyba nic więcej nie trzeba dodawać….koniecznie je wypróbujcie! ⠀
⠀
Składniki: ⠀
• tofu 180 g ⠀
• mąka ryżowa 80 g ⠀
• napój sojowy 200 ml ⠀
• erytrol 6 łyżeczek ⠀
• sok z cytryny 4 łyżki ⠀
• aromat waniliowy 1 łyżeczka
• proszek do pieczenia 1 łyżeczka ⠀
• soda oczyszczona ½ łyżeczki ⠀
⠀
Wszystkie składniki przenieś do miski, zblenduj na gładką masę. Smaż z obu stron na rozgrzanej nieprzywierającej patelni. ⠀
*Mąkę ryżową możesz zamienić na klasyczną pszenną, a napój sojowy np. na kokosowy. ⠀
⠀
Z powyższej proporcji wychodzi ok. 15 średniej wielkości placków, łącznie 550 kcal i B 27g T 13 g W 75g. ⠀
⠀