Zima, wiatr, przymrozki, deszcz/śnieg to czynniki zmuszające nasz układ odpornościowy do walki z niesprzyjającymi warunkami dla organizmu. W tym okresie warto wspomóc się substancjami, które wzmacniają układ odpornościowy, czyniąc go silnym i gotowym do walki!
Taką substancją jest WITAMINA C, pochodząca z najlepszego, naturalnego źródła, jakim są owoce aceroli, camu camu, pomarańczy, oraz cytryny!
1. Wspomniane owoce są bogate w przeciwutleniacze zwane polifenolami, które zapewniają ochronę przed wieloma chorobami przewlekłymi, w tym nowotworami, cukrzycą, osteoporozą oraz chorobami układu krążenia i neurodegeneracyjnymi.
2. Barwniki aceroli i camu camu to pigmenty polifenolowe występujące w komórkach roślinnych; są odpowiedzialne za ich fioletowe, różowe, niebieskie zabarwienie.
3. Częste spożywanie owoców bogatych w witaminę C zmniejsza kardiometaboliczne czynniki ryzyka związane z cukrzycą i chorobami układu krążenia!
Zatem, WITAMINA C ze sproszkowanych owoców to najlepszy prezent na zdrowie!