Darmowa dostawa od 300,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

WYSOKOBIAŁKOWE LODY KARMELOWE z płynną czekoladą!

2018-03-09
WYSOKOBIAŁKOWE LODY KARMELOWE z płynną czekoladą!

WYSOKOBIAŁKOWE LODY KARMELOWE z płynną czekoladą!  
Czy można chcieć czegoś więcej?

Tak! Połączmy to z chrupiącą masą ciasteczkową! To idealny deser potreningowy.

SKŁADNIKI
- 4 mrożone banany (pokrojone przed zamrożeniem)
- 1/4 szklanki mleka kokosowego
- 1 miarka białka Karmelowa Maca PERFORM 
- 4 łyżki mąki kokosowej
- garść czekolady w pastylkach
- 3/4 szklanki karmelu daktylowego*
- rozpuszczona czekolada wegańska (opcjonalnie)

*Karmel daktylowy robimy z daktyli medjool w blenderze na wysokich obrotach; w przypadku suchych, twardszych daktyli, moczymy je 10 min. w zagotowanej wodzie

WYKONANIE
Masa Ciasteczkowa: wymieszać 1/2 szklanki karmelu z ok 4 łyżkami mąki koksowej. Dodać pastylki czekoladowe i wymieszać wszystko razem. Na wysokich obrotach zblendować mrożone kawałki bananów z mlekiem kokosowym. Mając już konsystencję lodów, dodać miarkę białka karmelowego PERFORM (lody można trzymać w zamrażalce max. do 40min.).
Układamy w słoiku warstwy w dowolnej kolejności. Możemy polać całość płynną, wegańską czekoladą!

Przepis i zdjęcie: @nourishingfir

KARMELOWE BIAŁKO PERFORM:
https://silaroslin.pl/…/PERFORM-Surowe-Bialko-Weganskie…/126

Pokaż więcej wpisów z Marzec 2018
Zaufane Opinie IdoSell
4.93 / 5.00 470 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2022-12-01
Super szybko.
2022-11-22
wszystko ok
Wdrożenie: Agencja Interaktywna DesignOrka

Odwiedź nasz Instagram

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel