WYSOKOBIAŁKOWE LODY KARMELOWE z płynną czekoladą!
Czy można chcieć czegoś więcej?
Tak! Połączmy to z chrupiącą masą ciasteczkową! To idealny deser potreningowy.
SKŁADNIKI
- 4 mrożone banany (pokrojone przed zamrożeniem)
- 1/4 szklanki mleka kokosowego
- 1 miarka białka Karmelowa Maca PERFORM
- 4 łyżki mąki kokosowej
- garść czekolady w pastylkach
- 3/4 szklanki karmelu daktylowego*
- rozpuszczona czekolada wegańska (opcjonalnie)
*Karmel daktylowy robimy z daktyli medjool w blenderze na wysokich obrotach; w przypadku suchych, twardszych daktyli, moczymy je 10 min. w zagotowanej wodzie
WYKONANIE
Masa Ciasteczkowa: wymieszać 1/2 szklanki karmelu z ok 4 łyżkami mąki koksowej. Dodać pastylki czekoladowe i wymieszać wszystko razem. Na wysokich obrotach zblendować mrożone kawałki bananów z mlekiem kokosowym. Mając już konsystencję lodów, dodać miarkę białka karmelowego PERFORM (lody można trzymać w zamrażalce max. do 40min.).
Układamy w słoiku warstwy w dowolnej kolejności. Możemy polać całość płynną, wegańską czekoladą!
Przepis i zdjęcie: @nourishingfir
KARMELOWE BIAŁKO PERFORM:
https://silaroslin.pl/…/PERFORM-Surowe-Bialko-Weganskie…/126