Smak dzieciństwa w postaci kultowego kremu orzechowego zna zapewne każdy z Was. Często przedstawiany jako świetna propozycja na śniadanie, w szczególności dla dzieci, które go ubóstwiają. Źródło orzechów, pełnego mleka i zdrowego kakao, brzmi kusząco, czyż nie? Nie wspominając o jego smaku, który uzależnia kubki smakowe niemałej części naszej społeczności. Czy wiedzieliście jednak, że łączna ilość orzechów i kakao w owym kremie wynosi jedynie 20%, a mleka niecałe 7%? To bardzo niewiele….Głównym składnikiem tego dziecięcego przysmaku jest cukier, z którego składa się w ponad 50% (!), a kolejnym na liście składnikiem jest olej palmowy stanowiący ok. 20% produktu. Zdrowe? Niezbyt….. ⠀
⠀
A gdyby tak stworzyć krem prawdziwie orzechowy, składający się głównie z orzechów laskowych i kakao, a do tego bez dodatku białego cukru? Przedstawiamy znacznie zdrowszą alternatywę kultowego kremu orzechowego! Nasza wersja jest stworzona z pełnowartościowych i surowych składników. Do tego jest bogata w błonnik, dobre nienasycone kwasy tłuszczowe, składniki mineralne, takie jak wapń, magnez, potas, czy witaminę E i polifenole - oto nasza RAWNELLA! ⠀
⠀
Próbowaliście już Rawnellę? Dajcie znać w komentarzach jak oceniacie jej smak!
⠀
⠀