ZDROWA NUTELLA - czy to może być prawdą?
⠀
Czy wiecie, co sprawia, że powszechnie dostępne wyroby cukiernicze uznaje się za “niezdrowe”? Wszelkiego typu kremy, ciasta, batoniki, ciasteczka i inne słodycze obfitują w cukier rafinowany i “złe” tłuszcze, czyli tłuszcze nasycone ⇾ bardzo niekorzystne dla naszego zdrowia składowe diety! ⠀
⠀
Czy da się zastąpić te niekorzystne składniki słodyczy zdrowymi odpowiednikami, które będą smakować i zaspokajać nasze kulinarne gusta równie dobrze, co wszystkim nam znane ogólnodostępne wersje? Odpowiedź brzmi...TAK! ⠀
⠀
Idealnym tego przykładem jest przedstawiony na zdjęciu krem czekoladowy RAWNELLA (a’la nutella) ⇾ na bazie migdałów, nerkowców, orzechów laskowych, czyli tych “dobrych” tłuszczów nienasyconych, słodzony cukrem kokosowym, bez sztucznych aromatów, barwników czy konserwantów. ⠀
⠀
Co więcej, orzechy wykorzystane do jego produkcji są w 100% surowe i aktywowane ⇾ uprzednio namoczone i skiełkowane, dzięki czemu absorpcja wszelkich składników odżywczych w nich zawartych staje się dla organizmu znacznie prostsza. ⠀
⠀
Wszystko to sprawia, że taka RAWNELLA jest produktem pełnowartościowym, który można spożywać bez wyrzutów sumienia każdego dnia, jednocześnie zaspokajając czekoladową zachciankę i robiąc coś dobrego dla własnego zdrowia!
⠀
⠀