DYNIOWO-ORZECHOWY ZŁOTY CHLEBEK ⠀
⠀⠀
- 40g mąki (np. kukurydziana) ⠀
- 20 g zmielonych orzechów (np. ziemnych) ⠀
- 60 g puree dyniowego ⠀
- 30 ml napoju roślinnego ⠀
- 20 g erytrytolu ⠀
- 10g superblendu z kurkumą SUGAVIDA
- 1/2 gruszki ⠀
- 10 g płatków migdałów ⠀
⠀
Mieszamy suche składniki, dodajemy puree, napój i mieszamy. ⠀
Przekładamy masę do małej foremki. Na wierzch wtykamy 1/2 gruszki , posypujemy cynamonem i migdałami. ⠀
Pieczemy 30/35 minut w 180C. ⠀
⠀
Jeśli kochacie dynię, orzechowe ciasta i korzenno-cynamonowe smaki, to chyba więcej rekomendacji nie trzeba. ⠀
Miłego!
⠀
⠀