Darmowa dostawa od 300,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

MIĘKKIE CIASTECZKA KORZENNE

2020-12-23
MIĘKKIE CIASTECZKA KORZENNE

MIĘKKIE CIASTECZKA KORZENNE (bez glutenu, białego cukru, laktozy, wegańskie)

 

Świetna alternatywa dla tradycyjnych pierniczków - jeśli macie chęć na coś innego, ale nadal w typowo świątecznym klimacie to koniecznie musicie wypróbować poniższy przepis!

 

Składniki (ok. 15 szt):

- 250 g ugotowanej ciecierzycy

- 200 g bananów lub puree z dyni

- 100 g pł. owsianych lub mąki owsianej (bzg)

- 2 łyżki ksylitolu

- ok. 50 g wody

- 2 miarki (60g) BIAŁKA WEGAŃSKIEGO o smaku waniliowym

- 2 płaskie łyżeczki mieszanki SUPERBLEND KURKUMA Z KARDAMONEM

Lukier:

- ksylitol zmielony na puder (ok. pół szklanki)

- kilka łyżek tłustego mleka kokosowego (2-3 łyżki)

 

1) Pł. owsiane zmielić na drobno.

2) Ciecierzycę zblendować z bananem, ksylitolem i wodą, na gładko. Jeśli używasz puree z dyni to możesz dodać więcej ksylitolu.

3) Następnie dodać zmielone płatki owsiane oraz mieszankę Superblend i wymieszać.

4) Do takiej masy na końcu wsypać roślinne białko, w takiej ilości aby masa była gęsta i plastyczna.

5) Wykrawać kształty i piec w 180'C przez ok. 20 min.

LUKIER

6) Ksylitol wymieszać z mlekiem kokosowym w takiej ilości, aby lukier nie był zbyt płynny. Polać nim ostygnięte ciastka i wstawić do lodówki.

 

Pokaż więcej wpisów z Grudzień 2020
Zaufane Opinie IdoSell
4.93 / 5.00 280 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2022-01-10
Wszystko ok!
2022-01-12
szybko :)
Wdrożenie: Agencja Interaktywna DesignOrka

Odwiedź nasz Instagram

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel