Białko wegańskie Plantforce PURE - waniliowe (800 g)
Białko wegańskie PLANTFORCE - PURE
Mieszanka białek wegańskich
Białko Plantforce PURE zostało skomponowane z myślą o osobach, które świadomie dbają o zdrowie oraz szukają wegańskiego i surowego zarazem białka roślinnego.
Białko wegańskie PURE spełnia najwyższe standardy jakości, odznacza się niepowtarzalnym smakiem, kremową konsystencją i jest oparte wyłącznie na naturalnych składnikach.
Plantforce PURE:
- Uznawane za najsmaczniejsze białko naturalne wśród naszych klientów
- Perfekcyjna mieszanka białka ryżu, grochu i konopi
- Niepowtarzalny smak!
- Kremowa konsystencja
- Wszystkie niezbędne aminokwasy
- Łatwość trawienia
- Brak alergenów takich jak nabiał, soja i gluten
- Surowe i wegańskie
- Przebadane na obecność pestycydów i metali ciężkich
Kompozycja białka ryżu, grochu oraz konopi – zawarta w PURE – zapewnia nie tylko dobrze zbilansowany profil aminokwasów, ale jednocześnie mieszankę o wysokiej zawartości aminokwasów rozgałęzionych (BCAA), co dodatkowo wspiera osoby uprawiające sport i suplementujące białko.
Białko PURE jest wolne od alergenów takich jak nabiał, soja, pszenica i gluten.
Łatwość w trawieniu przekłada się na brak problemów trawiennych typowych dla osób stosujących standardowe odżywki białkowe na bazie mleka.
Białko PURE dostępne jest w czterech smakach:
- Waniliowe
- Czekoladowe
- Owoce leśne
- Bezsmakowe
Wersje smakowe powstały w 100% dzięki naturalnym aromatom – w oparciu o surowe przepisy UE. Są słodzone naturalnym wyciągiem ze stewii.
Białko grochu
Białko grochu spełnia wszelkie wymogi FAO dotyczące niezbędnych aminokwasów (FAO - Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa). Niskokaloryczny i jednocześnie pełny wartości odżywczych groch – również zaliczany do superfoods – jest znakomitym źródłem roślinnego białka i aminokwasów. Wykorzystany w mieszance groch poddano biofermentacji co sprawia, że białko wchłania się szybciej i w większej ilości.
Białko ryżu brązowego
Zawiera wszystkie dziewięć niezbędnych aminokwasów, których organizm sam nie może syntetyzować, a których potrzebuje w celu produkcji tkanek wszystkich mięśni, enzymów i hormonów potrzebnych nam do życia. Białko ryżu, w przeciwieństwie do innych białek roślinnych, posiada każdy z tych – kluczowych dla białek o zrównoważonym profilu aminokwasów – bloków budujących, co jest porównywalne z serwatką i znacznie lepsze od soi.
Białko konopi
Nasiona konopi to pełnowartościowe białko, dostarczające wszystkich niezbędnych aminokwasów, jakich potrzebujemy. Lekkostrawne i łatwo przyswajalne, nasiona konopi są niemal idealnym pożywieniem - bogatym w błonnik, chlorofil, zdrowe tłuszcze oraz wiele witamin i minerałów. Białko konopi wykorzystane w mieszance to białko zimnotłoczone dzięki czemu zachowuje więcej wartości odżywczych.
Składniki i stosowanie
Składniki smaku waniliowego: białko grochu, białko ryżu brązowego, białko konopi, naturalny aromat waniliowy, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Składniki smaku czekoladowego: białko grochu, białko ryżu brązowego, białko konopi, sproszkowane kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Składniki smaku owoców leśnych: białko grochu, białko ryżu brązowego, białko konopi, naturalny aromat jagodowy, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Składniki wersji bezsmakowej: białko grochu, białko ryżu brązowego, białko konopi.
Stosowanie: wymieszać 32 g produktu (około 1 miarka) z 300-400 ml wody, soku owocowego lub mleka roślinnego (np. mleka sojowego), lub dodać do ulubionych płatków śniadaniowych, jogurtu. Doskonałe do przygotowania naleśników, ciast lub lodów.
FAQ - często zadawane pytania
Czy można stosować białko PURE podczas pieczenia?
TAK! Białko PURE doskonale sprawdzi się podczas obróbki termicznej, zwłaszcza do wypieków, smażenia naleśników, placuszków czy gotowanej owsianki.
Czy białko PURE nadaje się do potraw wytrawnych?
TAK! Bezsmakowe białko PURE może stanowić zagęstnik do zupy, składnik sosu do makaronu czy dressingu do sałatek, część mąki do wypieku chleba, jednocześnie zwiększając zawartość białka w potrawie.
Czy białko PURE mogą spożywać dzieci?
TAK! Białko PURE może być stosowane przez dzieci, odpowiednio w mniejszej porcji, zgodnej z ich zapotrzebowaniem.
Czy białko PURE mogą spożywać kobiety w ciąży i podczas laktacji?
TAK! Zarówno kobiety ciężarne, jak i karmiące mogą spożywać białko PURE w rekomendowanej przez producenta dawce.
OPINIA Ambasadora
Nie miałam pojęcia, że wegańskie białko może tak dobrze smakować. Pokochałam zwłaszcza waniliowe [białko Plantforce], które każdego dnia dodaję do koktajlu czy porannej owsianki. Jest nie tylko przepyszne, ale wiem, że jest również wykonane z najwyższej jakości składników, co przede wszystkim cenię w tego typu produktach. Skład jest czysty, prosty i krótki, a ja dokładnie wiem co dostarczam swojemu organizmowi. A chcę mu dawać tylko to, co najlepsze.
Małgorzata Mostowska Instruktorka jogi; wielbicielka zdrowego, roślinnego stylu życia; pasjonatka rozwoju osobistego oraz holistycznego podejścia do zdrowia.
Białka roślinne Plantforce mogą być stosowane przez kobiety w ciąży i karmiące. Są to produkty przebadane pod kątem pestycydów, metali ciężkich a nawet GMO i glutenu. Mogą być dodatkiem do diety, jeżeli nie ma możliwości zbilansować jej bez odżywek. Przed wprowadzeniem do diety tych produktów warto jednak skonsultować się z dietetykiem i sprawdzić zasadność takiej suplementacji oraz oczywiście dobrać indywidualną dawkę.
Mgr Iwona Kibil dietetyk Wegecentrum, wegecentrum.pl