Wyobrażacie sobie sernik, który jest jednocześnie prze-smaczny i super-odżywczy? Dziś pragniemy Wam taki zaprezentować!
⠀
⠀
Wegański wysokobiałkowy sernik bez spodu z malinami
2 kostki tofu (po 180 g) ⠀
100 g suchej kaszy jaglanej
200 g napoju roślinnego ⠀
200 g erytrolu ⠀
50 g wegańskiego roślinnego masła lub oleju kokosowego ⠀
30 g budyniu waniliowego
1 miarka (32 g) waniliowej odżywki białkowej PLANTFORCE PURE
wanilia ⠀
sok z 1/2 cytryny ⠀
maliny do przybrania (świeże lub rozmrożone) ⠀
⠀
Kaszę ugotować w szklance wody do miękkości. Następnie zmiksować z resztą składników (oprócz malin) w malakserze. Wykładać do formy (u nas o średnicy 16 cm) i posypać malinami. ⠀
Piec w 180 stopniach przez 15 minut, potem zmniejszyć temperaturę do 120 minut i piec jeszcze 30 minut. Wyłączyć piekarnik i zostawić tofurnik do ostudzenia. ⠀
⠀